Falun 14. til 16. mars 2014

Det ble kun litt små jogging som trening fram mot Falun. Måtte bli helt frisk.

Dagen før rennene i Falun hadde jeg intervall i sprinttraséen. Det gikk utrolig tungt og jeg var redd det skulle bli vanskelig å fullføre løpene her i Falun. På intervalløkta gikk jeg fiskebein i alle bakker og måtte ha flere pauser i økta en planlagt. Var helt ferdig. Jeg så da litt mørkt på de tre siste renna som skulle komme..

Sprintprolog fredag gikk over all forventing. Jeg har aldri vært så høyt oppe som nr. 6 i en prolog i et WC renn. Men i kvarten var jeg ikke på hugget, klarte bare ikke å holde høy nok fart i bakkene som er min sterkeste side.
Det positive var at jeg staket veldig bra og tok litt innpå de i teten på slutten.

På 15km med skibytte lørdag startet jeg i 3dje rekke. Jeg gikk meg raskt opp i tet med Marit og Therese. Det gikk etter hvert for fort for meg. Spurtet inn til en 4 plass. Jeg ble litt mer optimist før avslutningen søndag.

10km Jaktstart fri teknikk søndag gikk jeg ut som nr 5, rett bak Kalla. Etter noen få tak var jeg i ryggen hennes og jeg merket etter én av 4 runder at dette gikk for sakte. Jeg gikk forbi og startet jakten på Niskanen. Hun var da ca 20 sekunder foran i sporet. Jeg fikk fin flyt i gåinga og ved 6km tok jeg henne igjen. 1km fra mål prøvde jeg å riste henne av, men jeg ble stiv selv. Jeg ville være først inn på oppløpet og det greide jeg. Jeg hadde ikke helt kontroll i spurten, men Niskanen greide ikke å få opp fart nok til å true meg.

Pallplass i finalen i Falun – dette var en god avslutning på sesongen! Det så litt mørkt ut etter Lahti!

Herlig å avslutte med et av mine beste løp i år i skøyting! Takk for i år!

Heidi Weng-signatur