Toppidrettsveka 2014

I årets utgave av toppidrettsveka var det klart for 5renn på 4 dager. Itillegg var det nytt med at det var motbakkeløp. Først begynte vi i Kristiansund der det var 10km skøyting fellesstart. Det var god stemning selvom starten blei utsatt med en halvtime fordi det hadde regnet og da blei asfalten veldig glatt. Starten var igang og Marit gikk ifra med en gang. Vi var 4 jenter en periode, men tilslutt var det Therese og jeg som hadde spurtoppgjør. Jg prøvde meg på en langspurt, men begynte å spurte litt for tidlig. Therese blei for sterk og gikk inn til andre, jeg nr 3.

Andre dag var det motbakkeløp og sprint klassisk. Motbakkeløpet var mye på grus i 3 km. Jeg visste at Therese var altfor sterk for meg på grus, så jeg bestemte meg for å ta det med ro der og heller prøve meg på slutten. Siste 2 km var det sti og mye Stein. Men Therese var så langr foran på grusen at jeg «sparte» meg til den klassiske sprinten. Når vi kom til hotellet hadde vi 1 times tid på senga før det var klart for sprint i Aure sentrum. Prologen gikk ganske bra, var tungt rett fra løp til sprint. Kom meg helt til finalen og på pallen. En utrolig lang dag! Starta 10 og avslutta 6, gikk i ett. Sprinten blei litt for tøff, tror ikke jeg hadde fått i meg nok næring. Så på slutten av sprinten svartna det litt for meg, var helt utkjørt!

Nest siste dag var det klart for skibytte på Knyken i Orkanger. Jeg lå kun i senga helt til jeg skulle gå rennet for var veldig sliten fra dagen før. Marit og Therese åpnet alt for hardt for meg, jeg orket ikke det kjøret som ble satt i gang. Maiken og jeg gikk ilag hele veien. Siste bakke måtte jeg prøve å kjøre litt ekstra på for der er styrken min, fikk en liten luke som varte helt inn.

Siste dag var det jaktstart. Jeg startet 45 sek bak Marit og 20 sek bak Therese. Klarte å ta igjen Therese etter 2 runder. Marit gikk fort som vanlig og vant suverent. Det blei spurtoppgjør for meg og Therese. Denne gangen gjorde jeg riktige valg og traff helt inn til mål! Blei andre på meg og tredje på Therese.

Det jeg er mest fornøyd med i veka var stakinga siste dagen, følte jeg traff veldig bra! Og så har jeg dratt mye illøpet av uka, det er moro :)

Heidi Weng-signatur