Tour de Ski 2015

Oberstdorf:
Vi startet i Tyskland med skøytinge prolog på 3,2km. Kunstsnø og hardt føre noe jeg trives veldig godt i. Vi gikk en løype på 1,6km to ganger. Åpnet litt forsiktig og tapte en del sekunder til Marit første runde. Siste runden følte jeg gikk fortere og jeg tok innpå de i tet gruppa. Marit vant suverent. Jeg klarte akkurat komme meg inn på en andreplass rett foran Ragnhild Haga som tok sin første pallplass i World Cup.

Dagen etter var det 10km klassisk jaktstart. Marit startet 15sek foran meg, Ragnhild og Therese like bak meg igjen. Ble fort tatt igjen av Therese og vi gikk sammen hele veien. I dag følte jeg at jeg gikk bra på ski i oppoverbakkene. Har mye og hente på stakinga mi, der blir det litt for mye overkopp og ikke bein. Litt mye rumpa ut.

Münstertal:
Bilturen gikk videre til Sveits. Der det var sprint skøyting. Denne løypa trives jeg veldig godt i. Den er en tøff løype, og i tillegg ligger løypa på 1600 moh. Det kan gjøre at den føles enda tyngre enn det den egentlig er. I prologen var Ingvild og Marit suverene! De er i en klasse for seg selv de to i prologer. Jeg hadde min beste prologplass, men var fortsatt 6 sekunder etter de to suverene jentene. Kvart og semifinale gikk bra og jeg kom meg helt til finalen. Der blei Marit for sterk, jeg to og Ingvild tre. Maiken var også i finalen og ente på en 5 plass. Denne dagen var jeg mest  fornøyd med at jeg klarte å dra i kvarten og litt i finalen, det er det sjelden jeg klarer. Og i dag var jeg sterk nok til å gjøre dette, utrolig moro!

Toblach:
5km klassisk og 15km:
Åpnet igjen ganske mye roligere enn både Therese og Marit. Tapte fort 8 sek på under 2 kilometer? Etter hvert fikk jeg opp farta og gikk nesten like fort som begge. Ente på en tredje plass rett bak Johaug. Marit var igjen suveren. Jeg hadde marginene på min side denne gangen. Emma Wikén avsluttet utrolig strekt og var 0,7 sekunder Prøver ikke på å åpne så rolig, men får liksom ikke opp farta fra start med en gang.

Jaktstart skøyting. Marit startet 1:35 sek foran med og jeg hadde 42 sekunder ned til Therese. Åpninga var fortsatt litt roligere enn de to store, men jeg klarte å holde avstanden ned til Therese i mål, økte litt. Marit var fortsatt suveren denne dagen og gikk 24 sekunder fortere på etappen i dag.

Val de Fiemme:
10km klassisk fellestart. I dag var det litt tyngre føre,  noe som kanskje ikke er en fordel meg. Starten gikk og jeg følte meg i god form. Siste bakken blei litt for tøff selv om jeg prøvde meg på siden av Therese og Marit. De tok i litt mere på toppen av bakketoppen og fikk en stor luke nedover. På oppløpet klarte jeg meg bra, men 5 sekunder blei jeg bak vinneren Therese.

Så var det siste bakken som er det store med Touren. Jeg gledet meg til bakken og håpet på kaldt vær. Men dessverre ble det våt og tungt. Den dama som går fort oppover startet 42 sekunder bak meg. Jeg prøvde å åpne hardt for at ikke Therese skulle ta innpå meg før bakken startet. Men hu tok innpå med mye bare i nedoverbakkene! Så allerede etter 200m i mota hadde Therese tatt meg igjen. Da var det bare å prøve å henge seg på. Hu dro ifra meg på slutten av løpet. Det ble 3 plass på meg i Touren. Litt kjipt å ikke holde andre plassen som jeg hadde hatt hele veien og i tillegg ikke klare å gå fortere før bakken når det var så flatt som det var. Men Therese er suveren den siste dagen. Marit vant såååå fortjent, den seieren fortjente du Marit :)

Heidi Weng-signatur