VM Falun

VM 2015 Falun

Denne sesongen har gått utrolig bra i år. Fra Lillehammer og til og med Tour de Ski har jeg vært så heldig å vært på pallen. Derfor lå lista litt høyere når jeg kom til VM denne gangen. Stort sett de to andre sesongene mine har jeg åpnet svakt og avsluttet sterkt. Fått toppform til mesterskapene. Denne gangen gikk det ikke sånn.

Jeg var ikke i råest form under mesterskapet. Det ente med en 7 plass på første øvelse, 22 plass og 8 plass siste dag. Det har vært noen av de dårligste resultatene mine i år og det under mesterskapet. Det var kjipt, men flere utlendinger er i form og når det ikke går like lett som under Tour de Ski er jeg langt bak de best jentene. I dette gamet må man ha dagen 100% for å lykkes. Det har vært mange gode norsk dager under VM med 2 norske damer på pallen unntatt 10km. Vi tok begge stafettene også. Det er moro.

Jeg var så heldig å få gå stafett etappe på det norske laget. Det er utrolig stort og når det endelig klaffet med alt, var vi best denne gangen! I dette mesterskapet har vi fått oppleve alt. Tårer, glede, nedturer, hat, og smerte. Tårene og gleden kom for min del når vi tok seier på damestafetten. Da blei jeg så glad at jeg ikke tenkte klart og stormet ut for å ta imot en suveren Marit Bjørgen med det norske flagget blafrende i vinden inn til mål. Det var et stort øyeblikk etter 5. plassen i Sottji i fjor. Nedturen i Falun i år kom på 10km skøyting da vi norske dessverre fikk for dårlige ski. Vi stod bom fast og måtte jobbe som gale både oppover og i nedoverbakkene.

Man kan ikke alltid være på pallen og man kan ikke alltid være i toppen. Men litt skuffende mesterskap har  det vært. Hadde jo håpet på medalje, men denne gangen var jeg ikke god nok. Det er bare å bøye seg i hatten for medaljevinnere og noen råtasser på damelaget mitt. Mange gode øyeblikk sett med norske øyne. Astrid fikk sin velfortjente medalje og Petters råskap på 5 mila er noe av det råeste jeg har sett. Han har en vinneskalle uten like.

På hat lista til svenskene har jeg kommet høyt opp de siste dagene fordi en journalist har klart å skrive på nettet at jeg ikke unner dem sølvmedalje på stafetten, noe jeg synes var utrolig irriterende og urettferdig skrevet fordi jeg aldri har sagt det! Det har også blitt mye oppmerksomhet rundt akkurat dette og hat meldinger, men alle må huske på at journalister skriver det de vil for å lage overskifter og å tjene penger på det. Håper dere (søta bror) en vakker dag visker meg vekk fra hat lista. Takk for all den heiinga vi fikk underveis når vi gikk skirenn, uten dere publikum hadde det ikke vært så god stemning og moro å gå. Falun 2015 er over og nå venter 2 helger til med skirenn i world cup.

Heidi Weng-signatur